Tuesday, November 1, 2011

Mi Sanggul Tanpa Goreng


Kaedah memasak sepaling ringkas.. Saya selesa dan anak selera.. Ini yang penting.. Minggu ini awal sikit sampai di rumah sebab Sek Agama ada peperiksaan Akhir Tahun.. Jadi minggu ni lebih sedikit jaga emosinya.. Kebetulan kesibukan saya tidak seperti minggu lalu.. Kalau tidak saya bimbang tak larat menemankan anak.. Semalam  masak yang ringkas juga mengikut pilihan anak saya Adam..


Bahan-bahan: Mi sanggul, sawi, carrot, udang, bawang putih, minyak bijan, air, garam dan minyak masak.

Cara-cara: Celur mi hingga lembut, tos dan asingkan. Tumis bawang putih hingga kekuningan. Masukan udang diikuti sawi dan carrot, kacau. Kemudian masukan mi dan kacau hingga rata. Tambahkan sedikit air agar mi tidak terlalu kering. Akhir sekali masukan garam secukupnya dan sedikit minyak bijan. Sedia dihidang.


Resepi ni sangat tidak sesuai dihidang ketika mertua datang hihihihihihihi ;-)

2 comments:

  1. Hehehe... x sesuai d hidang tuk mertua yer oh oeya.. x per2.. tuk diana bole jer.. nak semangkuk... nampak sedap tu.,.

    ReplyDelete
  2. Diana @ Melley Mey ~ Eh! Seganlah.. Tak seberapa sangat utk Diana hik3 :D

    ReplyDelete